{ "title": "Boğaz Kaşıntısı Burun Akıntısı", "image": "https://www.burunakintisi.gen.tr/images/Bogaz-Kasintisi-Burun-Akintisi-14.png", "date": "19.01.2024 22:55:42", "author": "Uğur Şamiloğlu", "article": [ { "article": "
Boğaz kaşıntısı burun akıntısı: Boğaz kaşıntısı kimi zaman ufak bir grip veya soğuk algınlığı gibi görünse de bazen başka hastalıkların belirtileri arasında da yer alabiliyor. Böylesi durumlar özellikle kış aylarında bağışıklık sistemimizin zayıflaması ve beraberinde enfeksiyonlara karşı vücudumuz maruz kalmaya devam ediyor. Boğaz kaşıntısı ve burun akıntısının yanında burunda tıkanıklık, gözlerde yaşarma, burun tıkanıklığı, boğazda yanma ve göz çevresinde kızarıklık vb. Sık karşılaşılan belirtiler arasında yer alır. Boğaz kaşıntısı bazı bireylerde bütün bir yıl boyunca devam ederken bazı bireylerde sadece birkaç gün sürmektedir.

Boğaz kaşıntısı burun akıntısı için alınacak önlemler nelerdir?

Boğaz kaşıntısı burun akıntısı vücudumuzda oluşan hastalıkların belirtileri arasında yer almaktadır. Bu durum mevsimsel değişimler ya da başka etkenler sonucunda da meydana gelebilir. Boğazda kaşınma oluşmasının bir diğer nedeni de alerjik reaksiyonlardır. Özellikle sinüzit hastalarında, çocuklarda orta kulak hastalığı, konjunktivit boğaz kaşıntısı ve burun akıntısıyla beraber görülmektedir. Bu durum birden fazla tedavi yönteminin uygulanması ile ancak ortadan kaldırılabiliyor. Uzman bir hekimin uygulamış olduğu tedavi genellikle enjeksiyon ya da ilaçla tedavi yöntemidir. Ancak öncelik olarak evlerinizde havayı üfüren klimalarınızın filtrelerini her ay yıkamaya ve temizlemeye özen göstermelisiniz. Ayrıca eğer hasta olan kişi sizseniz yakınlarınıza pek fazla yaklaşmayın veya yakınınız hasta ise o zaman siz hasta olan kişiye karşı mesafeli durun. Gerekirse havlu, tabak ya da bardak gibi kişisel eşyalarınızı ayırabilirsiniz.

Boğaz kaşıntısı burun akıntısı teşhisi ve tedavisi nasıl yapılır?

Boğaz kaşıntısı burun akıntısı gibi durumlar hastanın yaşı ve bulunduğu ortamlar çok önemlidir. Ayrıca bu belirtilerin ne zaman başladığı da tedavinin şekli hakkında bilgi verir. Bununla beraber kesinlikle sigara kullanılmamalı ve içenlerin yanında bulunmamalıdır. Bu şikâyetler arttığı takdirde hasta birey derhal Uzman bir kulak burun boğaz hekimine görünmeli ve hekimin istemine göre enjeksiyon ya da ilaç tedavisine başlanmalıdır. Öncelikle doktorunuzun yapmış olduğu tahlil sonuçları hastalığınızın derecesi bilgi verir. Boğaz kaşıntısına ve burun akıntısına neden olan etken belirlendikten sonra ortadan kaldırılır ve kısa süre içerisinde iyileşme sürecine başlanır.
" } ] }